Les autoritats locals d'Estònia comparteixen les millors pràctiques per assolir els objectius del 2030 del Pacte
El 26 de setembre, l'Associació de Ciutats i Municipis d'Estònia (ELVL), conjuntament amb el Pacte dels Alcaldes Europa, va organitzar un seminari per a les autoritats locals de Rakvere per compartir les millors pràctiques i oportunitats per assolir els objectius del Pacte dels Alcaldes.


©Covenant of Mayors.

"La gestió del canvi a nivell local és crucial per implementar polítiques energètiques i climàtiques sostenibles. Podem alentir el canvi climàtic si les autoritats locals i els ciutadans hi contribueixen", va dir Jan Trei, subdirector de l'Associació de Ciutats i Municipis d'Estònia". "El paper de l'Associació com a defensor del Pacte d'Alcaldes és difondre informació i sensibilitzar les autoritats locals i contribuir al Pla climàtic europeu 2050 per ser neutre en el carboni".

Com a partidari del Pacte, el paper de l’Associació és promoure la iniciativa del Pacte dels Alcaldes, donar suport i assessorar els signants i treballar amb altres partidaris del Pacte. Actualment, hi ha molts partidaris del Pacte dels Alcaldes, incloses organitzacions governamentals locals a Finlàndia, Letònia i Lituània.

"Rakvere va ser un dels primers signants d'aquesta iniciativa europea i, certament, no és només una firma en paper. L’estalvi d’energia és una pràctica habitual en aquesta ciutat, que es reflecteix en tots els jardins d’infants, escoles, però també en els nostres edificis d’apartaments reformats i acolorits", va dir Mihkel Juhkami, president de l'Ajuntament de Rakvere i signador del Pacte i ambaixador del Pacte Europeu d'alcaldes del Comitè de les Regions.

Gràcies a aquest seminari internacional, molts municipis estonians van reconèixer similituds en els seus plans i veuen el Pacte dels Alcaldes com una bona manera d’establir els seus objectius encara més alts. A més, ara el Ministeri d'Entorn d'Estònia considera que els plans regionals de clima i energia han de ser recolzats i s'han compromès a cooperar per trobar formes de fer-ho.

Podeu veure un vídeo de la cerimònia aquí

*A text from the 'Covenant of Mayors'