tiempo.es
EL PUNT AVUI
31.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
El líder espanyol mantenia la cita de Torra i feia el lleig al soci d’ajornar la mesa de governs fins a tenir nou president
 
Rufián el visita a La Moncloa i el força a reunir-la abans d’eleccions
 
Volen avenços aviat per dir sí als pressupostos
 

Sánchez, rebent de Rufián el llibre de contes de Junqueras. Foto:EFE/Ballesteros.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
30.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
Assegura que va parlar amb molta gent abans de prendre la decisió de noves eleccions, però remarca que no era partidari d’expulsar ERC del govern
 
“Anunciaré la data de les eleccions el dia que s’aprovin els pressupostos al Parlament”
 

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres al Palau de la Generalitat. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
29.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
El president compareix per aclarir la incertesa sobre el futur de la legislatura, que podria passar per canvis al govern

Trasllada la reunió del consell executiu a aquesta tarda
 

Quim Torra aplaudit pels diputats de JxCat, drets, mentre els socis d’ERC resten asseguts, aquest dilluns al Parlament. Foto: El Punt Avui/Josep Losada. 

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
28.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Quim Forn, Dolors Bassa i Josep Rull estan citats a la comissió parlamentària que investiga l’aplicació de l’article 155.
 

El govern empresonat per l’1-O declara a la comissió del 155. Foto: El Punt Avui.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
27.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
Xavier Muro creu que la situació ha canviat després que el Suprem no suspengués la decisió de la JEC.
 

El secretari general del Parlament, Xavier Muro, segons per l’esquerra, durant una reunió de la Mesa del Parlament. Foto: EFE.

Notícies relacionades:
La Entrevista
29.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
31.1.20 - TITULARS 

La Moncloa pretenia deixar la negociació per després de les catalanes, però els republicans amenacen els pressupostos

Les anades i vingudes en el diàleg entre la Generalitat i la Moncloa i l’emergència pel coronavirus centren les portades d’aquest divendres. LaVanguardia indica que “Sánchez manté el diàleg amb el Govern després de la pressió d’ERC” i l’Ara indica que “Sánchez rectifica i manté la taula de diàleg”. Més incisius, ElMundo assenyala que “Sánchez intenta baixar els fums a Torra i ERC l’obliga a recular” i LaRazón considera que “Sánchez es doblega davant ERC per mantenir viva la legislatura”. ElPuntAvui ho resumeix amb “Diàleg intermitent”.

llegir més
31.1.20 - LLEIDA • Segrià
Així ho ha defensat durant la cloenda de la sessió territorial de la Comissió de Responsabilitat Social de Relacions Laborals ‘L’Agenda 2030 en l’àmbit social. Eines i aliances’, que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida.
 

La tercera jornada territorial s’ha articulat en tres taules de debat: ‘Com fer Agenda global al territori’, ‘Eines per ser sostenibles’ i ‘Donem la paraula empreses del territori’. Foto: Diputació de Lleida.
30.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
Durant la trobada també s’ha parlat de la futura Llei de protecció integral dels alertadors per lluitar contra la corrupció i de la necessitat de millorar el sistema de finançament de les hisendes locals. 
 

Imatge de la reunió. Foto: ACM. 
30.1.20 - DELTA DE L'EBRE
També s’ha signat una petició dels ajuntaments i les comunitats de regants a les administracions competents per a la protecció del Delta. 
 

El president Torra ha participat en la presentació de l'informe "La problemàtica del Delta davant la regressió i la inundació. Propostes d'actuacions consensuades des del territori”. Foto: Govern.cat/Jordi Bedmar.
30.1.20 - CATALUNYA
30.1.20 - CATALUNYA
Introdueix modificacions en diversos tributs amb l’objectiu d’elevar els ingressos, assolir una fiscalitat més justa, impulsar la dinamització econòmica i lluitar contra l’emergència climàtica.
 

El Projecte de llei també inclou una reforma fiscal que suposarà un ingressos addicionals de 552,5 milions d’euros anuals, de 172,6 milions per a l’any 2020
29.1.20 - BARCELONA
L’objectiu és assolir una "mobilitat sostenible i de baixes emissions" a la metròpoli de Barcelona.
 

Imatge de la reunió del Consell Metropolità de l’AMB. Foto: AMB.
28.1.20 - CATALUNYA
El Departament constituirà en els propers dies taules tècniques amb representants del sector a cada una de les zones afectades per estudiar la diferent afectació en funció dels cultius.
 

Moment de la reunió amb representants de regants, arrossaires, muscleres, consells comarcals, ajuntaments i sindicats agraris. Foto: Govern.cat.
28.1.20 - CATALUNYA
Des de la crisi econòmica els municipis han hagut d'assumir progressivament el finançament de les biblioteques per mantenir-ne el servei.
 

Imatge de la Biblioteca Central de Terrassa. Foto: Teresa Grau.
 
27.1.20 - CATALUNYA
Les actuacions d’emergència es faran als ports de Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i les Cases d’Alcanar, que han patit afectacions causades per la borrasca Gloria.
 

El fort onatge i els ultrapassaments han afectat parts del dic de recer i el morrot del port de l'Ametlla de Mar. Foto: Govern.cat.
27.1.20 - CATALUNYA
En el proper Consell Executiu s’aprovarà el Programa de mesures de post emergència en casos de desastres naturals o d'altres emergències que es produeixin al nostre país.
 

El president Torra ha encapçalat una reunió de coordinació i valoració amb tots els departaments implicats en la gestió de l’episodi de tempesta i ha començat a valorar els danys ocasionats. Foto: Govern.cat. 
27.1.20 - CATALUNYA
La Generalitat va declarar dissabte l'episodi arran de la intrusió de pols africana que havia fet augmentar la concentració de partícules en suspensió en l'aire.
 

Mapa de la qualitat de l’aire pel que fa als contaminants, actualitzat aquest dilluns. Foto: Govern.cat.
24.1.20 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès
La jornada va aprofundir en l’impacte de les tecnologies digitals avançades en els municipis, la innovació digital a l’administració pública i els casos d’èxit ‘smart’ de tres ajuntaments catalans.
 

La primera edició de l’SmartCatalonia Congress organitzat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública va reunir els principals agents de l’àmbit de les ciutats intel·ligents a Catalunya. Foto: Govern.cat.
24.1.20 - CATALUNYA
La situació es mantindrà al llarg del cap de setmana.
 

Foto: Ajuntament de Barcelona.
24.1.20 - BALAGUER • Noguera
El president de la Diputació de Lleida ha participat en la presentació d’aquesta distinció la qual considera “un reconeixement a una feina d’anys” i que es materialitzarà en gairebé una trentena d’activitats repartides durant l’any.
 

Foto: Diputació de Lleida.
31.1.20 - TARRAGONA
La iniciativa està impulsada conjuntament per la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus, ACCIÓ i la Universitat Rovira i Virgili.
 

Imatge del 4t Fòrum d'Inversió CAT SUD. Foto: Diputació de Tarragona.
31.1.20 - BARCELONA
La presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha anunciat una partida inicial de cinc milions d’euros destinada als ajuntaments de la província.
 

Núria Marín durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació per anunciar els ajuts per fer front al temporal Gloria. Foto: Diputació de Barcelona/Enrique Domínguez.
31.1.20 - PALLARS SOBIRÀ
Les principals inversions es destinaran a la millora de carreteres, la senyalització viària, l’actualització dels serveis existents a les pistes d’esquí i la restauració forestal dels boscos afectats pels incendis a l’Alt Pirineu.
 

La consellera Budó durant la visita a la central hidroelèctrica de Tavascan. Foto: Govern.cat.
30.1.20 - CAMP DE TARRAGONA I BAIX PENEDÈS
Dotat amb 85M€, el Pla d'Acció Municipal promou la planificació quadriennal de les inversions per convertir-se en una eina estratègica per als municipis.
 

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a l'Auditori Diputació, a Tarragona. Foto: Diputació de Tarragona.
30.1.20 - LLEIDA • Segrià
El vicepresident Ferran Accensi ha estat l’encarregat de conduir la trobada, que pretén agrupar, en un parell d’anys, més de 800 professionals d’arreu de l’estat espanyol i d’Europa.
 

Imatge de la reunió. Foto: Diputació de Lleida. 
29.1.20 - PALLARS SOBIRÀ I PALLARS JUSSÀ
Ha estat la primera de sis reunions que mantindrà el Patronat fins al dia 11 de febrer i que es faran als CEI de Balaguer, Bell-lloc, Casau i la Seu d’Urgell.
 

El diputat provincial de Lleida, Carles Gibert, ha estat acompanyat del director del Patronat, Ramon Boixadera; l’assessora per la Innovació i la Promoció Econòmica, Teresa Botargues, i la tècnica, Marisa Otal. Foto: Diputació de Lleida.
29.1.20 - ESPLUGUES DE LLOBREGAT • Baix Llobregat
La primera fase arriba a uns 400 establiments, que disposaran d’una targeta identificativa per abocar grans quantitats als contenidors de recollida selectiva. Els dies 3 i 10 de febrer es faran dues sessions informatives. 
 

Foto: Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.
29.1.20 - TERRASSA • Vallès Occidental
L’objectiu és mitigar les problemàtiques derivades de la manca de manteniment d’aquests espais i promoure’n l’ús públic.
 

Imatge de l’estudi sobre espais buits al nucli urbà de Terrassa. Foto: Diputació de Barcelona.
28.1.20 - BARCELONA 
La jornada ha presentat les dades del Cercle de Comparació de Mediació Ciutadana, una metodologia que compara indicadors de gestió, de procés i de resultats entre els ajuntaments per afavorir la millora en la prestació de serveis.
 

Intervenció de la diputada de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, durant la presentació del Cercle de Comparació Intermunicipal de Mediació Ciutadana. Foto: Diputació de Barcelona.
28.1.20 - MARESME
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i el Consell Comarcal del Maresme analitzen també les afectacions de la borrasca Gloria en les infraestructures de la comarca.
 

El Consell Comarcal ha expressat la seva voluntat que l’R1 de Rodalies torni a arribar a l’aeroport. Foto: Govern.cat.
27.1.20 - BAIX LLOBREGAT
La instal·lació segueix les directrius marcades pel Pla clima i energia 2030 de l'AMB, un dels objectius del qual és augmentar en un 30 % l'ús d'energies renovables.
 

La coberta solar fotovoltaica d’aquesta infraestructura metropolitana permet que un 25 % del consum elèctric del centre provingui de l'energia solar. Foto: AMB.
27.1.20 - BAGES
Representants del territori es reuniran el 6 de febrer amb els responsables de Rodalies i ADIF a Catalunya per posar al dia la comissió de seguiment del tram ferroviari Manresa-Terrassa.
 

Foto: Consell Comarcal del Bages.
27.1.20 - TERRES DE L'EBRE
Les viles marineres d’Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita, amb l’impuls del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l’Ebre, promocionaran el consum d’aquest crustaci a través de menús gastronòmics.
 

Alguns dels cuiners i les cuineres que participaran en les Jornades Gastronòmiques de la Galera. Foto: Diputació de Tarragona. 
27.1.20 - BARCELONA
La gira representa una oportunitat per als ballarins i ballarines de millorar la seva professionalització dins l’escena internacional.
 

IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions al llarg de la seva història. Foto: Diputació de Barcelona.
24.1.20 - TERRES DE L'EBRE 
La directora de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon, també participarà en l’Assemblea Territorial de Dones de les Terres de l’Ebre.
 

Foto: Govern.cat.
24.1.20 - MATARÓ • Maresme
La mostra “El centenari del forn del vidre. Una cooperativa singular. La producció vidriera al Maresme” dona a conèixer la que va ser motor de l’economia catalana i de l’activitat social del Maresme dels darrers 100 anys.
 

A través del patrimoni documental conservat a l’Arxiu, d’una mostra de vidre antic i modern i de projeccions multimèdia, es fa un recorregut per les diferents etapes del Forn de Vidre i el context d’aquesta indústria. Foto: Govern.cat.
23.1.20 - ALCANAR I DELTEBRE • Montsià i Baix Ebre
Deltebre xifra en 9,5 milions d’euros les pèrdues als sectors productius del municipi.
 

El Delta de l’Ebre és una de les zones més sacsejades per la virulència del Gloria. Foto: Ajuntament de Deltebre.