tiempo.es
EL PUNT AVUI
7.2.20 - BARCELONA Barcelonès
Un any després de Pedralbes i sense haver avançat gaire més, Sánchez no veta el dret d’autodeterminació i Torra renuncia a un mediador
 
Tots dos presidiran la primera reunió, aquest febrer, de la mesa entre governs
 

Sánchez i Torra entrant al Saló Verge de Montserrat per començar la reunió. Foto: El Punt Avui/Oriol Duran.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
05.2.20 - BARCELONA Barcelonès
La iniciativa de JxCat i ERC ha obtingut el suport de comuns i la CUP mentre que el PSC-Units s’hi ha abstingut
 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Foto: El Punt Avui/Oriol Duran.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
03.2.20 - CATALUNYA
L’Idescat preveu que el 2030 hi haurà vuit milions de catalanss
 
Les comarques del litoral són les que creixeran més, mentre que les zones rurals continuaran perdent habitants
 
El creixement es deurà a l’increment de la immigració
 

Vuit milions l’any 2030. Foto: El Punt Avui.

Notícies relacionades:
La Entrevista
7.2.20 - TITULARS

Els dos presidents pacten que ells encapçalaran la primera reunió del nou fòrum per negociar

Unanimitat en el tema d’obertura dels diaris aquest divendres. LaVanguardia informa que “Sánchez i Torra se citen a la taula de diàleg aquest mes” i ElPaís apunta que “Sánchez i Torra desbloquegen el diàleg i encapçalen la mesa”. En la mateixa línia, ElPeriódico indica que “Sánchez i Torra regiran la taula de negociació” i l’Ara destaca que “Torra i Sánchez obren el diàleg”. 

llegir més
 
7.2.20 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT Barcelonès
Núria Marín ha destacat en la seva conferència anual la incorporació del Ministeri d’Indústria al clúster biomèdic de Bellvitge en un mandat clau en el seu desenvolupament.
 

L’alcaldessa ha fet una crida a la conscienciació sobre l’emergència climàtica i ha anunciat una agenda 2030 per erradicar les barreres físiques, socials i econòmiques a la ciutat de L’Hospitalet. Foto: Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
7.2.20 - CATALUNYA
Durant el 2019 s’ha donat a resposta a un total de 537 consultes jurídiques procedents d’ens locals catalans.
 

El departament de Serveis Jurídics de l’Associació Catalana de Municipis assessora els ens associats en la interpretació i aplicació de la normativa que els afecta. Foto: Associació Catalana de Municipis.
7.2.20 - CATALUNYA
La Federació Catalana de Municipis es compromet a fomentar una col·laboració efectiva entre els municipis en la conferència-fòrum del Projecte de recerca ‘Hamlets’.
 

Un dels objectius de la Federació de Municipis de Catalunya és la defensa de l’autonomia dels governs locals i representar els interessos de tot el municipalisme català. Foto: Federació de Municipis de Catalunya.
06.2.20 - BARCELONA Barcelonès
06.2.20 - PORTO Portugal
Porto va organitzar els dies 30 i 31 de gener el Fòrum de Ciutats 2020, que va reunir alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats d'Europa per debatre el tema de les ciutats sostenibles, sota el lema 'Junts formem un futur sostenible'.
 

L'organització va anar a càrrec de la Comissió Europea, la Direcció General de Política Regional i Urbana i la ciutat de Porto. Foto: Federació Catalana de Municipis.
05.2.20 - CATALUNYA
Prop d’un centenar d’ens locals i sis empreses obtenen les subvencions, destinades a accions com millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica o projectes de recollida selectiva de tèxtil i d’olis vegetals usats.
 

Els ajuts provenen del retorn dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals. Foto: Govern.cat.
04.2.20 - CATALUNYA
Un dels punts en comú ha estat la necessitat que el municipalisme català participi activament en els futurs espais de gestió i organització.
 

La jornada ha servit per fer aportacions i puntualitzacions d’acord amb les diferents realitats del país per tal de millorar i completar la llei. Foto: ACM.
03.2.20 - CATALUNYA
La iniciativa s’adreça a tota la cadena de valor del sector turístic i a les empreses vinculades, i també al conjunt de la societat i als habitants de les destinacions turístiques.
 

El CoE in Tourism Innovation està promogut pel centre tecnològic Eurecat amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, de les quatre diputacions catalanes, dels ajuntaments de Barcelona i Vila-seca i d’empreses líders del sector. Foto: Diputació de Barcelona.
03.2.20 - CATALUNYA
El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública aprovarà en les properes setmanes un decret llei d’Administració Digital dotat amb 7,5 milions d’euros.
 

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública és el que més creix en els Pressupostos del 2020, amb una dotació de 656 milions d’euros
31.1.20 - LLEIDA • Segrià
Així ho ha defensat durant la cloenda de la sessió territorial de la Comissió de Responsabilitat Social de Relacions Laborals ‘L’Agenda 2030 en l’àmbit social. Eines i aliances’, que ha tingut lloc a la Diputació de Lleida.
 

La tercera jornada territorial s’ha articulat en tres taules de debat: ‘Com fer Agenda global al territori’, ‘Eines per ser sostenibles’ i ‘Donem la paraula empreses del territori’. Foto: Diputació de Lleida.
30.1.20 - BARCELONA • Barcelonès
Durant la trobada també s’ha parlat de la futura Llei de protecció integral dels alertadors per lluitar contra la corrupció i de la necessitat de millorar el sistema de finançament de les hisendes locals. 
 

Imatge de la reunió. Foto: ACM. 
7.2.20 - LLEIDA
Joan Talarn i Jordi Latorre refermen el compromís del pressupost de la Diputació per al 2020 amb l’autonomia local i la desaparició dels ajuts discrecionals.
 

Foto: Diputació de Lleida.
05.2.20 - ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA
El Consell Metropolità va aprovar el 27 de gener per unanimitat una moció presentada pel grup de CAT Torrelles sobre el mal estat de les línies elèctriques a les zones de muntanya de l'àrea metropolitana Barcelona.
 

Foto: Federació Catalana de Municipis.
05.2.20 - COSTA BRAVA
Aquests sistemes de sanejament permeten tractar fins al 99% de les aigües residuals que es generen a la Costa Brava amb uns rendiments de depuració superiors al 90%. 
 

Foto: Diputació de Girona.
03.2.20 - MOLLET DEL VALLÈS Vallès Oriental
Mollet del Vallès va participar a la cimera mundial ChangeNOW 2020 contra el canvi climàtic que es va celebrar a París del 30 de gener a l’1 de febrer. 
 

Foto: Ajuntament de Mollet del Vallès.
03.2.20 - BAIX CAMP
Els objectius del programa Joves amb Talent del Consell Comarcal del Baix Camp són impulsar projectes sostenibles al medi rural i fer tornar el jovent als municipis d'interior.
 

Foto: Consell Comarcal del Baix Camp.
03.2.20 - MONTOLIU DE LLEIDA • Segrià
L’acte ha estat presidit pel conseller Damià Calvet, que ha dit que l’obra suposarà una inversió de 18 M€ i estarà enllestida a l’estiu del 2021.
 

Foto: Diputació de Lleida.
03.2.20 - ALT EMPORDÀ
Gairebé un 40% dels residus que genera una família són restes orgàniques. 
 

Foto: Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
31.1.20 - TARRAGONA
La iniciativa està impulsada conjuntament per la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona, l'Ajuntament de Reus, ACCIÓ i la Universitat Rovira i Virgili.
 

Imatge del 4t Fòrum d'Inversió CAT SUD. Foto: Diputació de Tarragona.
31.1.20 - BARCELONA
La presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha anunciat una partida inicial de cinc milions d’euros destinada als ajuntaments de la província.
 

Núria Marín durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació per anunciar els ajuts per fer front al temporal Gloria. Foto: Diputació de Barcelona/Enrique Domínguez.