Espacio Tankuam
 

La gestió de centres esportius i piscines d’estiu amb la normativa post Covid-19

La situació generada per la Covid-19, i la tornada a la nova normalitat, suposarà un adaptació en tots els àmbits de la nostra vida. En aquesta nova normalitat caldrà prendre noves mesures per a donar resposta a les noves necessitats i situacions...

més informació


tiempo.es
EL PUNT AVUI
29.5.20 - MADRID
Aquestes famílies més vulnerables per renda el rebran sense sol·licitar-lo
La xifra, d’entre els 461 i els 1.100 euros, completarà la renda de la Generalitat


El ministre José Luis Escrivá, en una sessió de control al Senat. Foto: EFE.
EL PUNT AVUI
28.5.20 - BRUSSEL·LES 
L’Estat espanyol aspira a 140.000 milions, entre ajuts i préstecs, finançats amb deute comunitari i amb control europeu anual
La CE insta els països del nord contraris a oblidar “antics prejudicis”         
 
 
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, a punt de presentar ahir la proposta, que a partir del 19 de juny debatran els estats. Foto: EFE.
EL PUNT AVUI
28.5.20 - MADRID 
El ministre de Justícia obvia Amnistia i revisa la sedició

“Creu que el govern pot obrir les cel·les?”

Plega el 3 de la Guàrdia Civil

Seoane veu una causa general a Sánchez


El ministre Juan Carlos Campo ahir al Congrés. Foto: EFE.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
27.5.20 - BARCELONA • Barcelonès 
El Departament de Salut informa que fins ara a Catalunya hi ha hagut un total de 65.402 casos positius acumulats de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.
Són 248 defuncions més que les que es van comunicar dimarts, tot i que en les últimes 24h només hi ha hagut un mort
Es registren 99 positius testats, 144 casos menys


Professionals sanitaris treballant en una unitat d’UCI de l’Hospital del Mar amb pacients amb covid-19, en la pandèmia de coronavirus. Foto: ACN.
EL PUNT AVUI
27.5.20 - MADRID 
Marlaska aprova l’equiparació salarial amb els Mossos per comprar la pau al cos després de cessar Pérez de los Cobos
El ministre deslliga la destitució ara del 8-M
El número dos, Laurentino Ceña, plega en solidaritat amb el defenestrat després de ser el rostre contra el virus


El ministre de l’Interior, Grande-Marlaska, en la compareixença d’ahir a La Moncloa. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
26.5.20 - BARCELONA • Barcelonès 
Un nou sistema de notificació de les víctimes de la Covid torna a enfrontar el govern estatal amb la Generalitat

 
Fernando Simón, durant la roda de premsa virtual que va oferir ahir per explicar el nou mètode de recompte. Foto: EFE.

Els nostres clients es poden beneficiar de descomptes en bàners, publi-notícies i en l’espai “secció creada”

Foto: AMIC/Alcaldes.eu.
Pacto de los alcaldes

29.5.20

Per una energia sostenible local

Envieu una sol·licitud per obtenir fons per al vostre concepte d’inversió energètica sostenible!

El '
European City Facility' dóna suport als municipis (autoritats locals) i a les agrupacions de la UE-27 i del Regne Unit en el desenvolupament de conceptes d'inversió per a l'energia sostenible. S'acaba de llançar la primera convocatòria! El termini per presentar una proposta és el 2 d'octubre de 2020.

llegir més
29.5.20 - TITULARS

La mesura, la primera semblant en una dècada a Espanya, causa la pèrdua de 3.000 llocs de treball directes

El tancament de Nissan a Barcelona ocupa la majoria de portades d'avui. Per una banda, 'ElPeriódico' anuncia que "Nissan deixa Catalunya i fulmina 20.000 feines", igual que 'ElPuntAvui' que afirma que "Nissan tanca", com també ho fa l''Ara', que diu que "Nissan se'n va", i li segueix 'Regió7' que explica que "L'impacte del tancament de Nissan serà moderat al Bages, però fort a l'Anoia".

llegir més
29.5.20 - BARCELONA • Barcelonès 
Al Consell Metropolità celebrat avui de manera telemàtica s'ha aprovat per unanimitat una declaració impulsada per tots els grups polítics metropolitans, en què l'AMB dona suport a tot el personal en vaga indefinida de l'empresa Nissan, després que la companyia ha adoptat la mesura de clausurar els seus centres de treball al territori metropolità, situats a la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.
28.5.20 - BARCELONA • Barcelonès 
 • Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables.
   
 • Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual per als habitatges de la demarcació de Barcelona és de  750 euros mensuals? a Girona  i a Tarragona és de 500; de 450 a la demarcació de Lleida, i de 350 a les Terres de l’Ebre.
   
 • L’any passat, un total de 52.073 famílies es van poder beneficiar d’aquest ajut ordinari
   
28.5.20 - GIRONA • Gironès 
Les administracions públiques són cada vegada més electròniques i, de manera imparable, depenen de la tecnologia per funcionar. Els aspectes positius d'aquesta tendència són molt valuosos: l'augment de l'eficiència, la transparència, l'eficàcia i la fiabilitat; la millora de l'accés i la gestió de la informació; l'estalvi de paper, i, en definitiva, el perfeccionament dels serveis en molts nivells.
EL PUNT AVUI
27.5.20 - MADRID
En un nou decret publicat al BOE també remarca que els ajuntaments podran regular l’accés a les platges
Els municipis podran limitar el temps de permanència a la platja i especifica quatre metres quadrats per banyista

 
Moltes persones a la platja de la Barcelona en la franja de matí, de 6 a 10h. Foto: ORIOL DURAN.
27.5.20 -  BARCELONA Barcelonès
Aquest és el primer pas per a la creació d’una plataforma de dades obertes Smart Country com a font d’informació territorial de referència per a municipis, empreses i ciutadania
27.5.20 -  BARCELONA Barcelonès
L’objectiu d’aquestes sessions de treball virtual és que els governs locals posin en comú les seves experiències en la gestió de la crisi sanitària.
 

Primera trobada virtual per analitzar com els ajuntaments afronten la crisi provocada per la COVID-19, en l'àmbit dels Recursos Humans. Foto: DIBA.
26.5.20 -  BARCELONA Barcelonès
Es tracta d'una ajuda de 8,7 milions d’euros addicionals a la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i activitats a entitats de l'àmbit de polítiques socials (COSPE); també 10,5 milions d’euros a ens locals i entitats per finançar projectes relacionats amb la crisi sanitària de la covid-19 en els àmbits del sensellarisme, el voluntariat i el reforç del Servei d’Atenció Domiciliària; i 1,5 milions d’euros a la Creu Roja de Catalunya per combatre la pobresa i la malnutrició infantil.
26.5.20 -  BARCELONA Barcelonès
 • L'objectiu d'aquesta eina telemàtica és garantir la participació ciutadana i protegir els empleats i terceres persones que detectin i comuniquin una possible mala praxi dins de l'administració metropolitana, i alhora garantir l'anonimat i evitar qualsevol represàlia
 • Ada Colau, en qualitat de presidenta de l'AMB, ha signat un protocol amb l'Ajuntament de Barcelona, per tal que l'AMB pugui aplicar la tecnologia desenvolupada pel consistori en la seva pròpia bústia ètica
22.5.20 - BARCELONA Barcelonès
Homenatges i exposicions recordaran la mort del president el 15 d'octubre de 1940


Foto: Govern.cat.
22.5.20 - GIRONA Gironès
El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local ha impulsat aquesta nova línia d'ajudes per pal·liar els efectes socioeconòmics de la Covid-19


Foto: Diputació de Girona.
Próximo Diàlegs
29.5.20 - TARRAGONA • Tarragonès 
El dimarts 26 de maig de 2020, els Bisbes que formen la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) han celebrat la reunió número 236 de la Conferència, en la qual han pogut participar-hi tots amb modalitat telemàtica.
29.5.20 - SANT JUST DESVERN • Baix Llobregat
L'Ajuntament treballa per coordinar la desescalada i la posada en marxa de diferents serveis amb les entitats del municipi. En aquesta línia, s'ha fet una primera reunió amb les entitats culturals, posant també damunt la taula el tema de les subvencions.


Imatge d'arxiu. Foto: Aj.Sant Just.
28.5.20 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès 
Tots els grups validen el document que recull les 65 mesures adoptades per l’Ajuntament de L’Hospitalet davant la Covid-19
28.5.20 - LLEIDA • Segrià
Sergi Talamonte: "Fem costat a tots els lleidatans i lleidatanes en situació de vulnerabilitat sobrevinguda a causa del Covid-19, que ja poden presentar la documentació per rebre els ajuts a l'Oficina Local d'Habitatge"
27.5.20 - IGUALADA  Anoia
El conseller d'Interior, Miquel Buch, s’ha reunit aquesta tarda per via telemàtica amb representants locals de l’Anoia per analitzar la situació de la comarca a causa de la Covid 19.

El conseller d'Interior, Miquel Buch. Foto: govern.cat.
27.5.20 -  Alt Urgell/Berguedà/Cerdanya
Ha impulsat una campanya en les xarxes socials per donar a conèixer entre la ciutadania la producció de 14 empreses locals de les comarques de l’Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya, i ajudar-les a superar les dificultats afegides que ha suposat l’emergència sanitària


Productes de proximitat. Foto: govern.cat.
27.5.20 -  Vallès Occidental
L’Oficina Comarcal d’Habitatge és la finestreta de sol·licituds d’ajut al lloguer per a la població a 12 municipis de la comarca. En aquests moments estan en marxa diferents convocatòries, una de les quals de nova creació relacionada amb la Covid-19.
27.5.20 -  Consell Comarcal de l'Alt Empordà
L'Equip d'Inclusió i Atenció a la Comunitat ha elaborat un mapa amb les accions solidàries que han sorgit als municipis de la comarca davant la situació d'emergència provocada per la Covid-19.
26.5.20 -  GRANOLLERS Vallès Oriental
Les accions es finançaran amb 1,5 milions d'euros procedents del resultat positiu de la liquidació del pressupost de 2019, als quals cal sumar 1,4 milions gastats en accions per gestionar l'emergència


Representants del Consell Econòmic i Social, portaveus dels grups municipals, la regidora de Promoció Econòmica i l'alcalde de Granollers en acabar la presentació del pla de mesures per fer front als efectes Covid-19. Fotos: T.Torrillas.
25.5.20 - ARGENTONA • Maresme
22.5.20 - EL VENDRELL Baix Penedès

Reclamen una gestió sostenible del litoral i planificar accions per a l’obertura de platges aplicant totes les mesures per a la prevenció dels contagis

  
Foto: Ajuntament del Vendrell.
21.5.20 - BARCELONA Barcelonès

El govern ha proposat que la comarca, que pertany a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, passi a fase 1 

  
Foto: Govern.cat.