11.11.19 - BARCELONA • Barcelonès

Núria Marín defensarà l’aposta de la Diputació de Barcelona per l’Agenda 2030 i els ODS a la Cimera Mundial de líders locals i regionals de Durban

Lunes, 11 de Noviembre de 2019

La Cimera està convocada per la CGLU i té lloc des d’aquest dilluns fins al 15 de novembre

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, participa aquesta setmana a la Cimera Mundial de líders locals i regionals, organitzada per Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) a Durban (Sudàfrica) des d’aquest dilluns fins al 15 de novembre. Per part de la corporació també hi participaran la diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz, i la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny.

En aquest fòrum, Núria Marín defensarà l’aposta de la Diputació per la implantació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), posant en valor el treball en xarxa que la corporació duu a terme amb els 311 ajuntaments de la demarcació.En aquest sentit, Marín assegura que «des de les ciutats podem fer una aportació molt important contra el canvi climàtic, que evidentment haurien d’estar impulsant d’una forma més decidida els governs d’altres àmbits, però entenem que les ciutats estem generant, aproximadament, el 70% de les emissions de diòxid de carboni i, per tant, hem de fer possible que aquesta emergència que existeix i que és real la puguem lluitar des de les ciutats».

La presidenta de la Diputació oferirà la primera intervenció el dimecres 13 de novembre a les dotze del migdia (hora local), amb una sessió titulada ‘Una Europa oberta al seu veïnatge’ on també parlarà l’alcalde de Jonava i president de l’Associació d’Autoritats Locals de Lituània, Mindaugas Sinkevicius.

La segona sessió serà el dijous 14 de novembre, a la una del migdia, durant la sessió plenària ‘Localitzant el Desenvolupament sostenible: preparant-nos per a la dècada de la implementació’. També hi intervindran els alcaldes i alcaldesses de Dakar, Kazan, Kitchener i Bonn; així coim també la presidenta de l’Aliança de les Ciutats i el director global del HUB dels ODS de l’ONU. Finalment, divendres, a partir de les nou del matí, participarà a l'Assemblea Mundial de Governs Locals i Regionals.

D’altra banda, la diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz, participarà dimecres 13 de novembre, a les nous del matí, a l'Assemblea Europea del Congrés; i divendres 15, a dos quarts d’onze del migdia, a la sessió ‘Iniciatives de pau: Inspiració dels finalistes del Premi de la Pau de CGLU’, on també intervindran l’Alt Comissionat pels Drets de les Víctimes, Pau i Reconciliació de Bogotà; el vicegovernador d’Assumptes Humanitaris de la governació de Duhok; la Secretaria de Pau i Cultura Cívica de Santiago de Cali; la Municipalitat de Manizales; el Senador dels Països Baixos; i una representant de la Diputació Foral de Gipuzkoa.

Cal destacar que, al llarg la Cimera, la Diputació de Barcelona també participarà en reunions i esdeveniments d’un nivell més tècnic.


PARTICIPACIÓ DE LA PRESIDENTA NÚRIA MARÍN

Dimecres 13 de novembre

Sessió ‘Una Europa oberta al seu veïnatge’

Hora: 12h (hora local)

Dijous 14 de novembre

Sessió plenària ‘Localitzant el Desenvolupament sostenible: preparant-nos per a la dècada de la implementació’

Hora: 13h (hora local)

Divendres 15 de novembre

Assemblea Mundial de Governs Locals i Regionals

Hora: 9h (hora local)