22.11.19 - BARCELONA • Barcelonès

El Govern premia l'aposta per la tecnologia d'11 ajuntaments de Catalunya com a eina de millora de qualitat de vida de la ciutadania

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Esplugues de Llobregat, Igualada, Lloret de Mar, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa i Viladecans són els primers municipis reconeguts amb el segell


Imatge de grup dels ajuntaments Soc Smart. Foto: govern.cat.
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va presidir ahir l’acte de lliurament dels distintius Soc Smart, que va tenir lloc a l’estand del Govern de Catalunya durant la fira SCEWC 19

Puigneró ha posat aquests municipis com a exemple i els ha agraït el seu paper capital en la construcció d’una nació digital amb territoris intel·ligents i generadors d’oportunitats


Onze ajuntaments d’arreu de Catalunya van rebre ahir, en el marc de l’Smart City Expo World Congress, el distintiu Soc Smart, que els acredita com a municipis que fan una aposta estratègica per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presidit l’acte de lliurament dels distintius als alcaldes i alcaldesses d’Esplugues de Llobregat, Igualada, Lloret de Mar, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa i Viladecans.

Puigneró ha posat aquests municipis, els primers que reben el distintiu, com a exemple del que han de ser els pobles i ciutats de la nació digital referent que impulsa el Govern de Catalunya: “ens calen municipis com vosaltres, ciutats connectades i amb futur on s’hi vulgui viure i s’hi pugui emprendre; més sostenibles, més ben gestionades, amb més oportunitats laborals, més participatives i més democràtiques”, els ha dit. En aquest sentit, Puigneró ha afegit: “en aquest objectiu que com a Govern i com a país ens hem marcat, els municipis hi jugueu un paper capital”.

Amb el segell Soc Smart el Govern vol reconèixer aquells municipis intel·ligents que han fet una aposta per la tecnologia per millorar les seves ciutats. Premia l’esforç i el compromís dels ajuntaments que apliquen solucions tecnològiques innovadores per esdevenir municipis intel·ligents.

L’impacte de la 5G a les ciutats  

Durant l’acte de lliurement s’ha presentat l’informe “L‘impacte  de la 5G a les ciutats” elaborat pel Departament de Polítiques Digitals en col·laboració amb l’aliança 5G Barcelona.

El desplegament de la tecnologia 5G obrirà les portes a la primera ciutat 100% intel·ligent, ja que fins ara el principal impediment era la gran velocitat i el gran ample de banda necessari per gestionar la gran quantitat de dades generades per l’IOT (Internet de les Coses) i processar-les en temps real.

En aquest sentit, Catalunya disposa de capacitats per esdevenir un pol d’atracció per al desplegament tecnològic, de serveis i de nous models de negoci associats a la xarxa 5G.