18.06.12 - VALLROMANES • Vallès Oriental

Més per Vallromanes-ERC decidirà aquesta nit si governa amb IVall o CiU

Lunes, 18 de Junio de 2012
Més per Vallromanes -ERC decidirà aquest dilluns a la nit si governa amb Independents per Vallromanes (IVall) o CiU fins el final d'aquesta legislatura. El portaveu de la formació independentista, David Ricart, ha explicat que les condicions passen per tenir l'alcaldia en algun moment de la legislatura i la revisió del pla urbanístic municipal. Ricart vol que la decisió sigui acordada per unanimitat pel grup municipal. Mentrestant, l'alcaldessa Lurdes Prims (IVall) ha desconvocat la roda de premsa prevista per aquest dilluns a la tarda per donar explicacions sobre el detectiu privat que va contractar per investigar l'ex primera tinent d'alcalde, Mari Luz Muñoz, de CiU.
 
El portaveu de Més per Vallromanes-ERC, David Ricart, ha assegurat que la seva formació se sent "més estimada que mai". IVall i CiU li han proposat un pacte de govern fins a final de la legislatura arran de la crisi provocada per la contractació del detectiu privat. El grup municipal de Més per Vallromanes-ERC s'ha reunit aquest cap de setmana per parlar-ne, però la decisió final serà consensuada aquest vespre entre les persones que van conformar la llista electoral i els simpatitzants, segons ha explicat el propi Ricart. 
 
Alcaldia i regidories de pes
David Ricart ha explicat que "no seria assenyat" que el pacte de govern passés per demanar l'alcaldia durant els tres anys que queden per acabar el mandat. Tot i això, sí que ha admès que el seu grup vol l'alcaldia en algun moment de la legislatura i regidories de pes. En el mateix sentit, ha indicat que "el més important" és que l'acord inclogui punts cabdals del programa electoral de la formació, com ara la revisió del pla urbanístic. 
 
Més per Vallromanes- ERC compta amb 3 regidors, però va ser la força més votada a les eleccions del 2011. IVall, amb 3 regidors, i CiU, amb 3 regidors més, van revalidar l'acord de govern de l'anterior legislatura i van deixar els independentistes a l'oposició. ICV completa el consistori amb 2 regidors. 
 
Lurdes Prims desconvoca la roda de premsa
D'altra banda, l'alcaldessa de Vallromanes, Lurdes Prims (IVall) ha desconvocat a última hora la roda de premsa prevista per aquest dilluns a la tarda per donar explicacions sobre el detectiu privat que va contractar per investigar l'exprimera tinent d'alcalde, Mari Luz Muñoz. Fonts municipals han explicat a l'ACN que ha optat per no fer l'atenció als mitjans perquè "ja va enviar un comunicat de premsa on assegurava que no s'havia pagat res pel detectiu". 
 
CiU va descobrir i denunciar públicament la contractació del detectiu i va demanar la dimissió de l'alcaldessa. Arran d'aquesta petició, Lurdes Prims va fer cessar els tres regidors nacionalistes dels seus càrrecs. Des de fa una setmana, IVall governa en minoria.