7.07.12 - ALINS • Pallars Sobirà

El president de la Diputació de Lleida veu "injusta" la proposta de llei per fusionar ajuntaments

Sábado, 07 de Julio de 2012

Joan Reñé diu que l'ens que dirigeix serà "contundent" a l'hora d'exigir que l'organització territorial de Catalunya "la pugui decidir el poble"


Alins (ACN).- El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha dit aquest dissabte que considera "injusta" la proposta de llei del govern espanyol per fusionar municipis. "A finals de mes -ha assegurat- tindrem damunt la taula un avantprojecte de llei que plantejarà de forma injusta que acabem arreglant-ho tot amb grans concentracions". Reñé ha assegurat que des de la Diputació de Lleida se serà "contundent" a l'hora d'exigir que l'organització territorial catalana "la pugui decidir el poble". El president de la Diputació ho ha dit en la inauguració de la tercera edició de la Fira del Ferro Pirenec a Alins (Pallars Sobirà).

El govern espanyol preveu tenir a punt a finals de mes l'avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Davant d'aquest fet, el president de la Diputació ha afirmat que l'ens que dirigeix "es mantindrà ferm" en la defensa de la realitat municipal de la demarcació de Lleida. "Crec que haurem de ser contundents exigint que allò que ens correspon com a país a Catalunya, l'organització territorial, la pugui decidir el poble".